Hibassk® folie houdt vacuüm verpakt vlees langer vers
Het Nederlandse bedrijf A. van den Broek BV (www.a-vdbroek.nl) heeft de Hibassk® hoge barrière folie ontwikkeld. Hierin is een DuPont™ Surlyn® seal-laag aanwezig, die een aantal voordelen biedt:
- De rode kleur van vacuüm verpakt vlees blijft langer bewaard.
- Voorkoming van ontwikkeling van ongewenste geuren, zoals bij de conventionele nylon-polyethyleen folie.
- De houdbaarheid van vers vlees wordt verlengd.
Vacuüm skinverpakken van levensmiddelen is een snel groeiende trend in Europa. Met Hibassk® wordt de vleesverwerkende industrie een gunstig verpakkingsalternatief geboden met een superieure productkwaliteit en een aantrekkelijke schappresentatie. Door het gebruik van de Surlyn® seal-laag zijn dunnere folies en lagere sealing temperaturen mogelijk, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de seal. Hiermee is het een milieuvriendelijke oplossing waarmee resources gespaard worden.

Deze gelijktijdig, vacuüm verpakte  biefstukken illustreren het effect: De Hibassk® folie behoud de rode  kleur en frisse geur  voor een langere periode (links) dan conventionele PA-PE-folie  (rechts). 
   
  De voordelen van de Hibassk® hoge barrière skinfolie zijn legio. De lage zuurstofdoorlaatbaarheid van slechts 2 cm³ / m² / dag zorgt voor een  lange houdbaarheid van het verpakte vlees.  Voor vacuüm skinverpakken is minder  onderdruk en een  kortere vacuüm cyclus  nodig dan bij conventioneel vacuüm  verpakken. Verdere voordelen van de Surlyn® laag zijn onder  meer de uitstekende seal eigenschappen door verontreinigingen zoals  vet en vlees sap heen, de zeer hoge weerstand tegen doorstoten (verpakken  van vlees met scherpe botten!) en zijn kristalheldere  transparantie die de schappresentatie verbetert. 
  
  Joost van den Broek, CEO, licht toe: "In nauwe samenwerking met DuPont™ hebben wij verschillende onderzoeken uitgevoerd, waarin is aangetoond  dat met Hibassk® de juiste stabiliteit,  barrièrewerking en vleeshechting wordt verkregen die nodig is om  verkleuring en vorming  van ongewenste geuren efficiënt  te vermijden. Hibassk® kent inmiddels  een groot  aantal internationale klanten,  bijvoorbeeld Strogoff FreshFood  BV Schagen (www.strogoff.nl), de Nederlandse  fabrikant van vers vlees, vis,  wild en gevogelte. Hun klanten in het restaurant en cateringbedrijf ervaren de verlengde houdbaarheid  en malsheid van vacuüm  verpakt vlees als een enorm  voordeel". 
